Автор: admin
Публикувано на: 13.03.2009 02:43:46

Рейтинг:

Mercedes

От Mercedes-Benz разпространиха официална информация за бъдещия си модел SLS AMG, познат още като Gullwing, и показаха снимки на неговия прототип, на които за съжаление автомобилът е с маскировка.

Моделът е разработен изцяло от Mercedes-Benz и ще замени настоящия SLR, който беше съвместен проект с McLaren. Автомобилът е с отварящи се нагоре врати, като от немската компания споделят, че външният му вид е радикално нов, но за жалост от фотосите не можем да добием ясна представа за него.

Mercedes SLS AMG има изключително ниско тегло за автомобил от този клас. То е само 1 620 килограма и е постигнато благодарение на алуминиевите конструкция и окачване.

Двигателят на новия спортист на Mercedes е 6.3-литров V8, с мощност 571к.с. и максимален въртящ момент 650Нм. Немците твърдят, че с него автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 3.8сек., развива максимална скорост от 315км/ч. и дава среден разход на гориво от 13 литра на 100км. пробег.

Задвижването се предава към задните колела, посредством нова седемстепенна трансмисия на AMG с двоен съединител. Водачът разполага с четири режима на управление, които варират от комфортен до ектремно спортен.

Появата на Mercedes SLS AMG е планирано да стане точно след една година, като до края на 2009-та ще се извършват още промени по суперавтомобила. 


Тагове: Mercedes, Mercedes SLS, AMG
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
Ключови думи
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg