Автор: admin
Публикувано на: 10.01.2009 01:23:00

Рейтинг:

Jaguar

От Jaguar разпространиха информация и снимки на дългоочакваната спортна версия на седана XF, която ще дебютира на Detroit Motor Show. Автомобилът има за цел да се превърне в основен конкурент на BMW M5, Audi RS6 и Mercedes-Benz E63 AMG.

Под предния капак на XFR се намира 5.0-литров AJ-V8 Gen III двигател, който е с шесто поколение компресорна система TVS. Мощността на агрегата е 510к.с. при 6 000 - 6 500 об/мин. , а максималният му въртящ момент достига 625Нм в диапазона 2 500 - 5 500 об/мин.

Мощността се предава към задните колела чрез подобрена версия на шестстепенна електронноконтролирана скоростна кутия. Jaguar XFR ускорява от 0-100км/ч. за 4.9сек. а максималната скорост е с ограничение на 250км/ч. Спортният седан дава среден разход на гориво от 12.5л. на 100км. пробег.

Инженерите на Jaguar са оборудвали XFR със системите Active Differential Control и Adaptive Dynamics, които работят съвместно, за да оптимизират стабилността на автомобила при ускоряване и спиране. Моделът е получил също спортна кормилна уредба и вентилирани дискови спирачки.

Външният вид на XFR е доста по-агресивен от този на стандартния модел. Спортната версия е с модифицирани преден капак, радиаторна решетка, брони, странични прагове, заден спойлер, странични огледала с LED светлини, а също и с нови накрайници на ауспуховата система и 20-инчови джанти.

Jaguar XFR ще се предлага в осем цвята на купето: Ultimate Black, Indigo, Liquid Silver, Lunar Grey, Porcelain, Botanical Green, Kyanite Blue и Salsa. Интериорът на спортния седан е с мека двуцветна кожа, а декоративните елементи са в комбинация от тъмно дърво и алуминий. 


Галерия Jaguar XFR
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg