Автор: admin
Публикувано на: 13.01.2009 23:50:37

Рейтинг:

Jaguar

Заедно с модела XFR, Jaguar дръпна завесата и на обновените XK и XKR на провеждащото се в момента автоизложението в Детройт, където бяха показани версиите купе и кабриолет.

4.2-литровият двигател на настоящия модел е заменен от 5.0 AJ-V8 Gen III, като на модела XFR, който е с шесто поколение компресорна система TVS. Очаква се с този агрегат да се предлагат в скоро време и някои модели на Land Rover.

XK е с мощност на двигателя 385к.с. и максимален въртящ момент 515Нм. Автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за 5.5сек., като според Jaguar е подобрена значително икономията на гориво и отделяните вредни газове така, че да отговарят на  еко стандарта Euro5.

При Jaguar XKR мощността на агрегата е увеличена до 510к.с., а максималният въртящ момент е нараснал на 625Нм. Това позволява на спортното купе да ускорява от 0-100км/ч. само за 4.8 секунди.

Външно обновените XK и XKR са получили доста промени, сред които най-голямо впечатление правят новата предна броня, раздиаторната решетка в цвета на купето и задните LED светлини, като XKR е с по-ниска задница и различни ауспухови накрайници. 


Галерия Jaguar XK и XKR
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg