Автор: vladi
Публикувано на: 07.04.2011 14:01:22

Рейтинг:

Ford

За разлика отпреди 10 години, когато разходът на гориво не беше от първостепенно значение, сега клиентите се интересуват предимно от него, при покупката на нов автомобил и почти няма компания в бранша, която да не се съобразява с това.

От Ford например, много разчитат на версията ECOnetic на новия Focus, която ще дебютира съвсем скоро на изложението в Амстердам и фактически ще е най-икономичният представител на модела, произвеждан някога.

Focus ECOnetic е оборудван с 1.6-литров, дизелов двигател, генериращ мощност от 105к.с., като по предварителни данни, средният разход на гориво с него ще е едва 3.5л/100км., а отделяните CO2 емисии - 95гр/км.

Рекордно ниската консумация е постигната както чрез иновативна система за впръскване на горивото и ново поколение турбина, така и чрез монтиране на старт/стоп система, технология за регенериране на енергия от спирачките, гуми с ниско съпротивление и индикатор за смяна на предавките.

Освен това, автомобилът е и с подобрена аеродинамика, в сравнение със стандартния модел, благодарение на аеродинамичен пакет, в който влиза и адаптивна радиаторна решетка, чиято технология позволява, когато агрегатът не се нуждае от охлаждаме, отворите да бъдат затворени до определено ниво.
 
Продажбите на Ford Focus ECOnetic ще стартират в началото на следващата година, като автомобилът ще се предлага във версии хечбек и комби.


Галерия Ford Focus ECOnetic 2012
Ford Focus ECOnetic – да бъдем екологични
Ford Focus ECOnetic – да бъдем екологични
Ford Focus ECOnetic – да бъдем екологични
Ford Focus ECOnetic – да бъдем екологични
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсориПоследни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg