Автор: admin
Публикувано на: 28.07.2010 22:24:55

Рейтинг:

BMW
Кризата започна да поражда какви ли не съюзи, целящи да се намалят производствените разходи, а когато става въпрос за икономии, компаниите са готови на всичко, дори и да работят с най-големия си конкурент.

Поредната обща разработка, която беше немислима допреди няколко години, е между BMW и Daimler. Те са сключили споразумение за общо производство на рамки за седалки на своите модели. Въпреки това, процесът на покритие, технологии и тапициране на креслата ще бъде запазен абсолютно уникален за всяка марка.

Общото производство на рамки за седалки ще позволи на двете компании да спестяват между 150 и 200 млн. евро на година, в случай че тези части се използват в абсолютно всички техни модели.

По повод сътрудничеството между немските компании, от BMW заявиха, че те постоянно търсят партньори за оптимизиране на разходите си, но отказаха да разкрият за кои други компоненти си сътрудничат.

През месец май, от BMW съобщиха, че с подобни съвместни производства ще икономисат 4млрд. евро до края на 2012г., а месец по-рано, от Daimler разкриха намеренията си за съкращаване на разходите със същата сума, но за 5-годишен период.

BMW и Daimler с общи рамки за седалки
Тагове: BMW, Mercedes, Daimler
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg