Автор: admin
Публикувано на: 06.04.2009 00:52:05

Рейтинг:

BMW

След дълго очакване от страна на феновете и много шпионски снимки, BMW най-накрая разкри официално първите в своята история M-Power версии на X модели, чиито продажби ще стартират през лятото.

X5 M и X6 M са оборудвани с новия 4.4-литров V8 турбодвигател, чиято мощност е 555к.с. при 6 000об/мин., а максималният му въртящ момент достига 680Нм. в диапазона 1 500-5 650об/мин. Агрегатът позволява на автомобилите да ускоряват от 0-100км/ч. за 4.7сек. и да развиват максимална скорост от 275км/ч., ако клиентът е поръчал като опция “M Driver's Package”, в противен случай тя е с ограничение на 250км/ч.

Двата автомобила са и първите в историята на M-моделите, които са с шестстепенна автоматична трансмисия, чиито предавки могат да се сменят и от лостчета на волана. Задвижването се осъществява към четирите колела, чрез системата xDrive, като тя е модифицирана така, че да доставя повече мощ към задните колесници.

X5 M и X6 M се отличават от серийните модели с по-ниско спортно окачване, подобрения по системите Dynamic Performance Control и Servotronic, и нови вентилирани спирачки с по-големи дискове и 4-бутални дебеломери, които са фиксирани отпред и плаващи отзад.

Що се отнася до външния вид, двете версии са оборудвани с нови предни брони с по-широки въздушни отвори, модифицирани задни брони, в които са вградени четирите накрайника на изпускателните системи и 20-инчови джанти, а интериорите на автомобилите са получили характерното за M-моделите оформление. 


Галерия BMW X5 M и X6 M
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg