Автор: admin
Публикувано на: 14.01.2009 12:38:32

Рейтинг:

Дебют

Освен новата Toyota Prius, другият сериен хибриден модел, който очаквахме с голямо нетърпение да дебютира на автоизложението в Детройт е Honda Insight.

Продажбите на модела ще стартират в началото на април, като в Северна Америка той ще се нарича Civic Hybrid. Това ще е най-евтиният хибриден атомобил, пускан някога на пазара, като цената му в САЩ ще започва от 23 650 долара, но все още не се споменава каква ще е тя в Европа.

Honda Insight се задвижва от хибридна система, обединяваща в себе си 1.3-литров бензинов i-VTEC двигател, генериращ 85к.с., електромотор с мощност 13к.с., безстепенна скоростна кутия CVT и система за регенериране на енергия при спиране, съхраняваща в малка батерия, разположена в задната част на пода.

Хибридният автомобил е оборудван и с новата система за горивна ефективност "Ecological Drive Assist System", която подава постоянно информация на водача за това как неговите действия при шофиране оказват влияние на разхода на гориво. Средната консумация е 4.4л. на 100км., а отделяните вредни емисии едва 101гр/км.

От Honda са планували да произвеждат по 200 000 бройки годишно от модела Insight, по-голямата част, от които ще са предназначени за северноамериканския пазар. 


Галерия Honda Insight Hybrid 2010
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg