Автор: admin
Публикувано на: 09.01.2009 00:56:20

Рейтинг:

RORMaxx

Осемнадесетгодишните Рори Хендъл и Макс Бриклин твърдят, че са проектирали автомобил, който може да се задвижва от вятърни турбини и слънчеви панели, поставени на стартегически места.

Вятърните турбини са свързани с ултра-капацитатори, в които се натрупва електрическият заряд, а енергията от тях и от соларните панели се съхранява в литиево-фосфатна батерия.

RORMaxx EV е оборудван с електромотор, чиято мощност е 285к.с. Според създателите му, автомобилът ускорява от 0-100км/ч. за по-малко от 4 секунди и да достигне максимална скорост от 250км/ч.

Теоретично, с напълно заредена батерия RORMaxx EV може да измине 325км., но с енергията добита от вятъра и слънцето разстоянието се увеличава значително. За пълно зареждане на батерията в мрежа от 220 волта са нужни 90 мин., но младежите смятат да разработят такава, с която това да става за 6 мин., което не звучи много реалистично.

Очаква се още през август да бъде завършен прототипът на RORMaxx EV, като  Рори и Макс имат намерение да произведат автомобила в ограничена серия. Ако успеят да реализиат проекта, неговата цена ще е в диапазона 80 000 – 150 000 щатски долара, което би било доста приемлива сума за такова превозно средство. 


Галерия RORMaxx Formula AE
RORMaxx EV се задвижва от вятър и слънце
RORMaxx EV се задвижва от вятър и слънце
RORMaxx EV се задвижва от вятър и слънце
Читателски коментари

VRN 2009-01-10 10:30:10 0 отговори

VRN

ето http://en.wikipedia.org/wiki/EEStor

VRN 2009-01-10 10:28:58 0 отговори

VRN

Хей ААА, Лошо е да се изказваш неподготвен. Прочети малко за EEStor(Electrical Energy Storage Units) новите технологии в тази област ...

2009-01-09 10:15:26 0 отговори

"Осемнадесетгодишните" ? WTF? Бас държа че тея неграмотници си мислят че ако сложат вътърни турбини които да се въртят от въздушния поток който се получава при движение на колата ще могат да зареждат батериите и после батериите ще движат колата и ще има въздушен поток които да задвиждва турбините... типичено перпето мобиле което е невъжможно да се направи пък и дори да е възможно на дали "Осемнадесетгодишните" ще го измислят. "но младежите смятат да разработят такава, с която това да става за 6 мин" - евала на тея младежи професори и инженери по цял свят не могат но "Осемнадесетгодишните" ще го измислят. Аве защо въобще публикувате тоя абсурд някой си е направил майтап.

Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg